Uslovi kupovine

Opšti uslovi

Dragi posetioci, molimo Vas da pažljivo pročitate i upoznate se sa uslovima kupovine i korišćenja u ENTUZIAST internet prodavnici koja je u vlasništvu firme ENTUZIAST doo. ENTUZIAST doo zadržava pravo izmene i dopune  uslova u bilo kom trenutku i one će važiti za sve narudžbine napravljene nakon objavljivanja izmena i dopuna na ovom sajtu, pa je potrebno da pre svake narudžbine pročitate uslove jer se promene mogu dogoditi između poseta. Prihvatanjem uslova kupovine i korišćenja prihvata se i način isporuke i vraćanja proizvoda usvojen od strane firme ENTUZIAST doo.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu je vlasništvo ENTUZIAST doo i njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez prethodne pismene saglasnosti ENTUZIAST doo. Sadržaj sajta je  informativnog karaktera i ne sme se koristiti u komercijalne svrhe, niti distribuirati trećim licima. Zabranjen je bilo kakav pokušaj neovlašćenog pristupa sajtu, nekom drugom povezanom sistemu ili mreži putem hakovanja ili na bilo koji drugi nelegalan način.Korišćenjem ovog sajta odgovorni ste za zaštitu poverljivosti Vašeg naloga i lozinke, za ograničavanje pristupa Vašem računaru i prihvatate odgovornost za sve aktivnosti koje se dešavaju pod Vašim nalogom.

Zaštita privatnosti

ENTUZIAST doo poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca. Prikupljamo samo neophodne osnovne podatke o korisnicima i posetiocima, neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima ENTUZIAST doo, kojima su neophodni za obavljanje posla. Svi zaposleni ENTUZIAST doo odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se da Vaše lične podatke nikada nećemo prodati, proslediti ili na drugi način ustupiti nepovezanim trećim licima.

Povremeno ipak moramo uključiti druge kompanije koje nam pružaju određene usluge  i njima dati neke Vaše podatke kako bi obavili određenu uslugu. Na primer za uslugu isporuke naručenih proizvoda moramo dati Vaše ime, broj telefona i adresu koju ste naveli za isporuku, kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim obavezama, na primer na zahtev policije… Ograničićemo lične podatke koje dajemo isključivo na podatke koji su im potrebni u posebno određene svrhe.

Korisnici procesom registracije daju saglasnost da ih ENTUZIAST doo obaveštava o novostima, akcijama i drugim dešavanjima za koje smatra da mogu biti interesantni korisniku. ENTUZIAST doo se obavezuje da svakom registrovanom korisniku obezbedi mogućnost da se lako i jednostavno odjavi od daljih obaveštenja tog tipa.

ENTUZIAST doo ne želi da preko ovih internet stranica prima podatke koji nisu vezani sa procesom registracije i onlajn kupovine. Bilo koje informacije ili materijal koji se pošalju na sajt tretiraće se kao nepoverljivi podatci. Slanjem informacija ili materijala firmi ENTUZIAST doo korisnik daje neograničenu i neopozivu licencu za upotrebu, kopiranje, prikaz, izvođenje, menjanje, prenos i distribuciju tih materijala ili informacija. ENTUZIAST doo neće objaviti ime registrovanog korisnika ili na drugi način objaviti da joj je isti poslao materijale ili druge informacije osim ako je dobio dozvolu za korišćenje njegovog imena ili je obavezan da to učini po zakonu.

Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena.Za kupovinu na internetu potrebno je imati najmanje 18 godina. Korisnici snose odgovornost za tačnost unetih podataka prilikom registracije. Maloletnim licima je dozvoljeno da koriste ENTUZIAST onlajn prodavnicu samo uz prisustvo roditelja ili staratelja.ENTUZIAST doo zadržava pravo da odbije usluge, ugasi nalog, ukloni ili izmeni sadržaj ili poništi narudžbinu ukoliko su prekršena pravila upotrebe ENTUZIAST onlajn prodavnice.

Narudžbina

Proizvodi u ENTUZIAST onlajn prodavnici mogu se naručiti na dva načina.

Prvi je elektronskim putem slanjem narudžbine, gde ćete proći kroz ceo proces naručivanja, a drugi je telefonski pozivanjem na brojeve našeg korisničkog servisa istaknutim na sajtu (011/252 00 98  063/46 46 88)

U najkraćem mogućem roku Vaša narudžbina će biti obrađena, proverene cene I količine proizvoda na stanju, i Vi ćete mejlom na adresu koju ste naveli u podacima prilikom registracije dobiti potvrdu-ponudu sa trenutnim cenama, odobrenim rabatima i popustima kao i o rokovima i troškovima  isporuke traženih proizvoda, kao i svim potrebnim podacima da bi izvršili uplatu.

Cene na sajtu su informativnog karaktera, ENTUZIAST doo se trudi da cene u svakom trenutku budu tačne, ali zbog velikog broja artikala moguće su greške. Cene, uslovi plaćanja i akcijske ponude važe isključivo u trenutku plaćanja, i mogu se promeniti bez prethodne najave. U slučaju da se cena proizvoda promeni za vreme obrade narudžbine  ili cena na internet stranicama iz bilo kog drugog razloga ne bude odgovarala stvarnoj ceni proizvoda ili usluge ENTUZIAST doo će omogućiti korisniku da odustane od kupovine ili da potvrdi novu promenjenu cenu. 

Nakon potvrde od strane korisnika da se slaže sa cenama, količinama i rokom isporuke, kao i sa eventualnim troškovima isporuke ukoliko su o trošku korisnika, proizvodi se rezervišu naredna 24 sata do potvrde o uplati. Nakon potvrde o uplati proizvodi se šalju na željenu adresu propisno upakovani i osigurani od oštećenja.

Ukoliko se uplata ne izvrši u roku od 24 sata smatraćemo da je korisnik odustao od kupovine i skinuti rezervaciju sa proizvoda.

Plaćanje se vrši uplatom na račun banke navedenom  u Ponudi koju šaljemo kao potvrdu narudžbine. Uveli smo i plaćanje pouzećem koje se vrši uplatom iznosa kuriru brze pošte prilikom prijema pošiljke. Izbor načina plaćanja vršite prilikon popunjavanja porudžbenice i prilikom potvrde porudžbine. Drugi načini plaćanja za sada nisu mogući.

Isporuka

Isporuka proizvoda se vrši na teritoriji Srbije preko dostavne-kurirske službe sa kojom ENTUZIAST doo ima ugovor. Troškovi isporuke za sve narudžbine vrednosti veće od 5 000,00 din.,  su o trošku ENTUZIAST doo, a za iznose manje vrednosti o trošku korisnika-poručioca proizvoda osim u izuzetnim slučajevima.

Na adresi navedenoj u narudžbini mora se obezbediti prisustvo punoletne osobe za prijem paketa sa proizvodima. Prilikom preuzimanja potrebno je izvršiti proveru u kakvom stanju je paket i da li je isporučen tačan broj paketa.Nakon izvršene provere korisnik-primalac je obavezan da potpiše potvrdu o preuzimanju kojom potvrđuje da je narudžba isporučena, da je isporučen odgovarajući broj paketa i da su paketi isporučeni bez vidljivih oštećenja pakovanja, kao i da je zadovoljan pruženom uslugom. Ukoliko korisnik-primalac odbije da potpiše potvrdu o preuzimanju,  isporuka će se smatrati odbijenom.

Ako naručena pošiljka ne uspe da se isporuči iz prvog pokušaja, dostavna služba će pokušati još jednom da izvrši isporuku, u terminu koji odgovara dostavnoj službi. Ako i naknadni pokušaj isporuke ne uspe, proizvod će biti vraćen u ENTUZIAST doo a narudžbina će se otkazati.

U tom slučaju kupac ima pravo da traži povraćaj iznosa za proizvode umanjen za iznose troškova isporuke.

U slučaju da kupac nakon što je pošiljka poslata u odgovarajućem roku ne primi pošiljku ili obaveštenje o isporuci, dužan je da odmah obavesti ENTUZIAST doo kako bi se preduzelo traženje pošiljke ili poslala nova pošiljka.

Reklamacije

Ukoliko imate bilo kakvu primedbu ili nedoumicu slobodno nas kontaktirajte telefonom ili mejlom  i dobićete konkretna uputstva kako da ostvarite reklamaciju. Molimo Vas da čuvate originalna pakovanja.

Kupac je dužan da nakon prijema pošiljke proveri sadržaj paketa i eventualna oštećenja i da o tome obavesti ENTUZIAST doo telefonom ili mejlom  najkasnije 24 sata nakon prijema pošiljke.  Proizvodi koji nedostaju  ili su oštećeni  biće dostavljeni nakon provere u najkraćem mogućem roku. ENTUZIAST doo snosi troškove povraćaja isključivo ako je proizvod neispravan ili oštećen ili ukoliko je isporučen proizvod koji nije naveden u ponudi.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu (kupovina preko prodajne internet stranice) ustanovio je pravo kupca koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje za svoje individualne potrebe, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti) da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen i o tome obavesti ENTUZIAST doo telefonom ili mejlom.

Proizvod se može vratiti samo ukoliko je nekorišćen, neoštećen i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima, propratnom dokumentacijom (garantni list,uputstva…) i originalnim računom i jednostranim raskidom ugovora (obrazac možete preuzeti OVDE).

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom. Ukoliko se utvrdi da je proizvod neispravan ili oštećen krivicom kupca, reklamacija se neće uvažiti i proizvod će biti vraćen o trošku kupca. Ukoliko se utvrdi da je proizvod ispravan i neoštećen kupcu se vraća uplaćeni iznos novca.

Za proizvode koji su u garantnom roku, reklamacije se rešavaju u skladu sa politikom proizvođača koji je propisao garantne uslove. U slučaju da imate bilo kakvu primedbu ili nedoumicu slobodno nas kontaktirajte telefonom ili mejlom  i dobićete konkretna uputstva kako da ostvarite reklamaciju.